Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Bewegen is goed voor lichaam en geest. Er zijn vele voordelen te noemen die positief zijn voor je gezondheid. Maar iedereen, elke sporter, wil graag probleemloos kunnen bewegen.

Bijman & Helsloot Fysiotherapie heeft in het hart van de praktijk een Sport Analyse Centrum. In dit centrum worden meerdere testen en metingen afgenomen voor iedereen die zonder problemen wil bewegen of sporten.

In het Sportlab kan je terecht voor:

  • Wandelanalyse
  • Hardloopanalyse
  • Blessure scan
  • Sportspecifieke testen
  • Fietsanalyse en fietsafstelling

Wandelanalyse

Wandelen is een beweging die bijna iedereen dagelijks doet. Zodra je ‘s ochtends je bed uit stapt, begin je al met lopen. En het mooie ervan is, je hoeft er niet over na te denken. Iedere stap die je zet gaat vanzelf, iedere stap is anders dan de stap die je ervoor hebt gezet! In de meeste gevallen gaat dit zonder problemen, maar wandelen kan ook leiden tot blessures en pijn. Gelukkig is hier verandering in aan te brengen. In ons sportlab wordt een analyse gemaakt van je wandelbeweging. Hierdoor wordt duidelijk waar de mogelijke oorzaak van de klachten zit.

Hardloop Analyse

Hardlopen is een van de meest beoefende sporten in Nederland. Iedereen die kan lopen, kan hardlopen. Toch zit er een risico aan hardlopen, je kan geblesseerd raken. Om blessures te voorkomen, of om inzicht te krijgen waar je hardloopblessure vandaan komt, kan je een hardloopanalyse laten maken.

Start typing and press Enter to search