Manuele Therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.
Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: Je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.
Veel klachten die worden veroorzaakt door een stoornis in de gewrichten kunnen door een manueel therapeut positief beïnvloed worden. Denk hierbij aan hoofd- en nekpijn of bijvoorbeeld rug- en heupklachten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Of klachten kunnen worden verholpen door manuele therapie wordt duidelijk tijdens een intake gesprek.

Een afspraak maken?

Genoeg gelezen en u wil een afspraak maken? Bel 088-044 90 49 of plan gemakkelijk online uw afspraak;