Sportfysiotherapie

NVFS Sportfysiotherapeut® voor sporter en sport

Een NVFS Sportfysiotherapeut® is gespecialiseerd in sporten en sporter. De therapeut zorgt met  adviezen, gerichte oefenschema’s en fysiotherapeutische behandeling dat je gezond en met plezier sport. Of je nu een beginnend, recreatief of een fanatiek sporter bent.
Elk advies begint met een helder intakegesprek en gerichte testen. Tijdens dit consult brengt de NVFS Sportfysiotherapeut® in kaart wat je wensen en mogelijkheden zijn. Je krijgt een verslag en duidelijke trainingsrichtlijnen. Tijdens de vervolgconsulten test en evalueert de therapeut de vorderingen en past eventueel de training aan.

Bij blessures

Als je geblesseerd bent en toch wilt sporten dan kun je bij de NVFS Sportfysiotherapeut® terecht voor advies over bijvoorbeeld een sportvervangende activiteit, aangepast trainingsschema, hulpmiddelen en een doelgerichte fysiotherapeutische behandeling. Zo sport je snel en verantwoord weer op het oude niveau. Speciaal voor deze gelegenheid trainen wij sporters ook op hun sportlocatie. Zo hebben wij de beschikking over een sportveld om bijvoorbeeld voetballers te behandelen in hun sportsituatie. Hiermee creëren we een overgangsperiode van fysiotherapeutische behandeling naar actief en zelfstandig sporten.

Beginnende sporter

Als je doel is om ‘iets’ met sport te doen en eventueel af te vallen, dan kan de NVFS Sportfysiotherapeut® ook helpen. De therapeut adviseert over trainingsschema, schoeisel en kleding. Hij is hierdoor niet alleen betrokken bij de daadwerkelijke sport maar ook bij de startfase. Hij is natuurlijk betrokken bij het verloop van je vorderingen. Door regelmatig te testen en te evalueren volgt de therapeut de ontwikkelingen en past hier het trainingsschema op aan.

Een afspraak maken?

Genoeg gelezen en u wil een afspraak maken? Bel 088-044 90 49 of plan gemakkelijk online uw afspraak;