Hardlopen

Hardlopen is voor bijna iedereen geschikt. Vrijwel iedereen die kan wandelen, kan ook hardlopen. Wanneer er langere tijd achtereen veel kilometers worden gelopen is dit een vorm van duursport (Wikipedia 2017)

Hardlopers. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van beginnende loper tot atleet, van sprinter tot marathonlopers. Ze hebben echter allemaal een ding gemeen, er is een groot risico op blessures. In 2014 waren er 2 miljoen hardlopers, die met elkaar 710.000 blessures opliepen. Hardlopen is daarmee na veldvoetbal de sport met het grootste aantal blessures (bron; Hardloopblessures-Blessurecijfers, veiligheid.nl 2016). Het is een missie voor Bijman + Helsloot Fysiotherapie om hier wat aan te doen!

Bijman + Helsloot Fysiotherapie biedt naast de behandeling en begeleiding van hardlopers met hun blessures veel meer mogelijkheden! Onderstaand vind u een overzicht en uitleg van de producten die wij hebben ontwikkeld om te kunnen slagen in onze missie.

Starten met hardlopen

Wil je beginnen met hardlopen, maar je weet niet hoe? Ben je in het verleden wel eens gaan hardlopen, maar je bent steeds afgehaakt? Meld je dan aan voor de cursus “Starten met Hardlopen” van Bijman & Helsloot Fysiotherapie.

Beginnende lopers hebben een twee keer zo grote kans om een blessure op te lopen dan mensen die al langer dan een jaar hardlopen. Met die wetenschap is het belangrijk dat je verstandig start. Deze drie maanden durende cursus begint dan ook met een informatie bijeenkomst over hardlopen. Daarna word je drie maanden lang begeleid in het starten met hardlopen. Je wordt geholpen met alle problemen waar beginnende hardlopers tegenaan lopen. Tijdens de cursus wordt maak je kennis met de verschillende vormen van hardlooptraining, wordt je gemonitord door dat er meerdere testen worden afgenomen, zodat je stap voor stap aan de hand wordt genomen om zelfstandig, plezierig en blessurevrij te kunnen hardlopen.

Hardloopschema

Dam tot Damloop, Halve van Egmond, Marathon van Amsterdam. Vijf kilometer of tien kilometer hardlopen? Sneller lopen en je tijd verbeteren? Heel veel lopers hebben een hardloopdoel. Bijman+Helsloot Fysiotherapie maakt loopschema’s. Gratis basisschema’s voor de beginnende loper, voor vijf en tien kilometer en voor de halve marathon. Maar ook schema’s met een persoonlijk doel. Speciaal voor jou en naar jouw wensen ingericht, maken we een hardloopschema op je eigen lijf geschreven, rekening houdend met je eigen mogelijkheden.

Sportkeuring/inspanningstest

Voor iedere sporter, wedstrijdsporter, recreatieve sporter, gehandicapte sporter, beginnende sporter of chronisch zieke is het belangrijk! Laat je regelmatig keuren door een sportarts om te checken of je gezond bent om je sport te beoefenen!

Met de vestiging van SMA Purmerend bij Bijman+Helsloot Fysiotherapie, bieden wij de mogelijkheid voor een sportkeuring of inspanningstest. Voor meer informatie en kosten/vergoeding verwijzen we naar de website www.sportkeuring.nl