Sport + Beweging

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Zeven miljoen jaar evolutie heeft het menselijk lichaam gebracht waar het nu is. Toch zijn er in de moderne levensstijl problemen in het bewegen die kunnen leiden tot lichamelijk ongemak of blessures. Bij Bijman+Helsloot Fysiotherapie is een beweegaanbod waarbij blessurepreventie, bewegen met lichamelijke klachten en terugkeren in de sport vanuit een blessure centraal staan. Hieronder staan de verschillende beweegactiviteiten die bij Bijman+Helsloot Fysiotherapie worden aangeboden:

Hardlopen

Hardlopers. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van beginnende loper tot atleet, van sprinter tot marathonlopers. Ze hebben echter allemaal één ding gemeen, er is een groot risico op blessures. In 2014 waren er 2 miljoen hardlopers, die met elkaar 710.000 blessures opliepen. Hardlopen is daarmee na veldvoetbal de sport met het grootste aantal blessures (bron; Hardloopblessures-Blessurecijfers, veiligheid.nl 2016). Het is een missie voor Bijman + Helsloot Fysiotherapie om hier wat aan te doen!

Bijman + Helsloot Fysiotherapie biedt naast de behandeling en begeleiding van hardlopers met hun blessures veel meer mogelijkheden!

Corestabilitygroepen

Voor alle sporters geldt dat ze blessures kunnen voorkomen door een goed getrainde romp. De kern van de beweging vindt namelijk vanuit hier altijd plaats. Het grootste gedeelte van de kracht moet dan ook door die romp worden opgebracht. Bij de Core Stability groep ligt de focus op sporters, waarbij de basis gecreëerd wordt voor een goede romp, die een voorwaarde is voor het voorkomen van blessures en het verbeteren van de sporthouding.

Per sport (hardlopen, tennis, voetbal, etc.) wordt gekeken aan welke basisvoorwaarden de romp minimaal moet voldoen. Na een warming-up geven we een klassikaal basis Core-circuit. Vervolgens is er op basis van een sportspecifiek oefenprogramma ruimte om de zwakke punten in de romp op je eigen niveau te verbeteren. Aansluitend is er een cooling-down.

Circuit Training

Specifieke klachten vragen om een doelgerichte aanpak. Speciaal voor veelvoorkomende klachten hebben wij daarom circuittraining in het leven geroepen, om je zo goed mogelijk persoonlijk te begeleiden bij klachten en je op een verantwoorde wijze weer mobiel te krijgen. Indien de klachten zijn verholpen, maar je graag met persoonlijke begeleiding wilt blijven trainen, kun je naadloos aanschuiven bij onze lessen.

Circuit Training is bedoeld voor iedereen die met een eigen doel bewust wil komen trainen en voor mensen die vanuit de fysiotherapie actief aan hun klachten willen werken. Circuit Training start met een gezamenlijke warming-up. Daarna ga je aan de slag met een gezamenlijk circuit waarin aandacht is voor het gehele lichaam, en waarin oefeningen aangepast worden naar ieders niveau. Er zal tevens ruimte zijn voor een persoonlijk, individueel trainingsprogramma. Ter afsluiting wordt er een gezamenlijke cooling down gegeven om het lichaam weer tot rust te laten komen.