In 1995 studeerde Jeroen Bijman als fysiotherapeut af aan de Hogeschool van Amsterdam, en vervolgens in 1996 als sportfysiotherapeut. Al vroeg in zijn carrière vestigde hij zich als zelfstandige aan de Kanaaldijk in Purmerend, wat uitgroeide tot een zeer succesvol bedrijf met sport en fysiotherapie in de Kerkstraat in Purmerend.

In 2001 werd Jeroen benoemd als Regiocoach in Noord-Holland van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in Sportverband. Tussen 2010 en 2017 is hij bestuurslid van de NVFS geweest. Mede op zijn initiatief zijn mooie projecten ontwikkeld in de sportfysiotherapie in Nederland, maar ook heeft hij vier jaar lang zijn sporen verdiend als CMO van Alpe d’Huzes. Goede doelen vormen een rode draad in zijn praktijkvoering. Zo heeft hij geld bijeen gelopen voor de plaatselijke reumavereniging, voor Spieren voor Spieren, voor stichting Roparun, Sylgoingstrong en Care4BrittleBones!  In 2015 zijn Louis Helsloot en Jeroen Bijman samen de praktijk gestart aan de Wilhelminalaan in Purmerend. Een bedrijf waar ze hun dromen willen realiseren.

Als hardloper heeft Jeroen Bijman zijn sporen behoorlijk verdient. Van startende hardloper tot marathonlopers, maar ook geblesseerde lopers uit de wijde omgeving weten hem te vinden voor advies of behandeling. Ook is hij gastdocent aan de Saxion University for Applied Sciences om de nieuwe masters in de sportfysiotherapie te doceren over hardlopen. Zijn blog kunt u lezen door hier te klikken.

Jeroen denkt in sport, doet aan sport, leeft sport en geeft sport. Kortom, hij is sportfysiotherapeut in hart en nieren.