Kalijn Oostewaal

Kalijn is sinds 2020 werkzaam als BLCN-geaccrediteerd leefstijlcoach. Zij heeft kennis van leefstijlthema’s zoals gezonde voeding, voldoende beweging, goede slaap, omgaan met stress, implementeren van meer ontspanning. Daarnaast heeft zij zich als coach verder gespecialiseerd tot NLP-coach om haar cliënten nog beter te kunnen begeleiden bij het doorbreken van oude patronen.

 

In Purmerend biedt zij de GLI (gecombineerde leefstijl interventie) voor mensen met (ernstig) overgewicht aan. Hier leert u hoe u op een gezonde manier kunt afvallen en weer lekker in u vel kunt zitten.

 

Het leukste aan het werk als leefstijlcoach vindt Kalijn om telkens weer te ontdekken dat ieder mens uniek is en net weer een andere aanpak nodig heeft. Maar dat we onderliggend allemaal hetzelfde wensen: namelijk een leven waar we van kunnen genieten!

Alicia Izeboud

Als ervaringsdeskundige op gebied van overgewicht (waarmee zij vanaf haar 16e kampt) begrijpt zij welke rollen eten kan vervullen. Nadat ze de diagnose PCOS (polycysteus ovariumsyndroom) bij haar gesteld werd, heeft Alicia de impact van voeding en leefstijl zelf ervaren. Een aangepast voedingspatroon heeft de klachten (die door het syndroom veroorzaakt werden) grotendeels vermindert. Daarbij raakte ze gewicht kwijt én heeft zij leren begrijpen hoe haar lichaam werkt. Deze ervaring motiveert haar om jou, wanneer je woorstelt met met soortgelijke uitdagingen, te adviseren en coachen.

Huib Plemper

Huib Plemper is sinds ’93 geregistreerd als sportarts en heeft uitgebreide ervaring in de sportmedische begeleiding van topsporters. Zo was hij o.a. begeleidend arts van het Nederlands dames hockeyteam (’90-’92) en het Nederlands dames volleybalteam (’95-’98). Verder was hij gedurende 10 jaar (’99-’09) werkzaam bij de KNVB en o.a. arts van het Nederlands XI-tal (Euro 2000), Jong-Oranje (EK 2007) en het Olympisch XI-tal (OS Beijing 2008). Verder was hij van ’97 tot ’07 werkzaam bij AFC Ajax en daar verantwoordelijk voor de medische begeleiding van de jeugd-opleiding en amateurtak.

 

www.sportkeuring.nl

Britt Valk

In december 2019 heeft Britt Valk haar specialisatie tot sportarts voltooid. Al vroeg in de studie geneeskunde kwam Britt erachter dat alles ikn dit vak voor haar samenkomt. Binnen de sportgeneeskunde kan ze haar interesse in sport combineren met het menselijk lichaam. Sport loopt als een rode draad door haar leven. Als kind was ze altijd bezig met sporten en buiten zijn. Actief met volleybal, judo, schaatsen en atletiek. Nog steeds is Britt een fanatieke sporter. Naast tennis, voetbal en hardlopen, zit ze regelmatig op de racefiets.

Met een brede interesse voor de sportgeneeskunde; van blessures tot inspanningstesten, van recreatief sporter tot topsporter, kunt u bij Britt terecht voor vele facetten uit de sport. Naast haar werkzaamheden voor SMC Plemper, is zij ook actief bij de KNVB. Als teamarts ondersteunt zij de vrouwen onder 19. De combinatie van werk op de sportvelden en de spreekkamer zorgen voor een gevarieerde en interessante werkplek!

www.sportkeuring.nl

Maren Broekens

Wat doet een sportpsycholoog? 
Dit is vraag die Maren vaak gesteld wordt. “Sportpsychologie is de psychologie van het presteren. Een sport- & prestatiepsycholoog helpt mensen, sporters en niet-sporters, om optimaal te presteren op het moment dat je dit zelf wilt. Denk hierbij aan pieken op prestatiemomenten tijdens sport, werk of op het toneel. Maar ook aan langdurig goed functioneren op hoog niveau en het vinden van balans tussen fysieke en mentale belasting en belastbaarheid.”
Maren is sinds 2013 geaccrediteerd SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en voldoet hiermee aan de kwaliteitstandaarden van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN). Daarvoor heeft zij in 2007 haar studie bewegingswetenschappen afgerond. 
Tegenwoordig vormt de begeleiding van mensen het hoofdbestanddeel van haar agenda. Maren heeft sporters van alle leeftijden en coaches succesvol begeleid die als amateur of professional actief zijn in vele verschillende sporten. Zij geeft daarnaast onderwijs binnen de gezondheidszorg over de invloed van stressfactoren op je persoonlijk functioneren, communicatie en teamwork. Ook geeft Maren trainingen in het bedrijfsleven over aandacht en gedachtencontrole en de individuele optimale prestatietoestand.
Naast de begeleiding van mensen, is Maren lid van de redactieraad van de website sportzorg.nl en ze voorzitter van de PR-commissie van de VSPN. Ook is ze actief als vrijwilliger bij de stichting Sailability, om mensen met een beperking te kunnen laten zeilen.

www.marenbroekens.nl

Sara Bees

Met haar bedrijf BeeStrong zit Sara sinds juni 2015 gevestigd in het pand van Bijman+Helsloot Fysiotherapie. Haar jarenlange ervaring in het geven van bewegingslessen heeft ze gebundeld in een eigen visie op bewegen.  Bewegen moet fijn zijn en met kwaliteit. Balans, rust en controle vormen de basis van de lessen die Sara ontwikkeld heeft. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze lessen, kijk dan eens op haar website www.beestrong.club U bent van harte welkom voor een gratis proefles!

www.beestrong.club

 

Linda Reiken

In 2009 kwam Linda voor het eerst in contact met Jeroen en Louis toen ze werd aangenomen als balie medewerker bij Sport en Therapie in Purmerend. Linda was daar zes jaar werkzaam toen Jeroen en Louis in 2015 samen een nieuwe praktijk startten en maar één geschikte persoon zagen als hun ondersteuner/office manager.

Linda kwam in juni 2015 de mannen versterken in de Wilhelminalaan en heeft sindsdien een cruciale rol binnen Bijman+Helsloot Fysiotherapie. Haar takenpakket is dan ook heel breed; van zorgverzekeringkwesties tot personeelszaken, van agendabeheer tot financiële administratie.

Door zo veel jaren samen te werken met Jeroen en Louis zijn ook hun patiënten bekend bij haar en zijn velen op haar gesteld. Zij vervult dan ook een sociale rol en is het eerste aanspreekpunt en het gezicht van de praktijk (samen met Therese natuurlijk). Voor de meest uiteenlopende vragen kunt u bij haar terecht!

Peter Middeljans

Peter Middeljans (’83) is fysiotherapeut, manuele therapeut (MSc) en kan ook dry needling toepassen. Met 20 jaar ervaring en verschillende opleidingen kan je eigenlijk voor alle spier-, pees- en gewrichtsklachten bij hem terecht. Peter denkt logisch na en zoekt de oorzaak. Daardoor kan hij je verrassen met een andere invalshoek en oplossing.
Peter interesseert zich voor wat jou beweegt, in de brede zin van het woord. Dus niet alleen je gewrichten en spieren, maar wat jou als mens in beweging zet (of tegenhoudt). Dat heeft hij geleerd toen hij werkzaam was in een revalidatieteam voor chronische klachten. Ook de samenwerking binnen traumanet van het Amsterdam UMC heeft daaraan bijgedragen.
Naast zijn rol als therapeut, was Peter actief betrokken als fysio bij verschillende sportclubs, als bestuurder van het Zaanse artrosenetwerk en ook als mede-eigenaar van Wilskracht fysiotherapie in Wormerveer.
Peter is vader van Luuk en Julie en partner van Corine. Sporten doet hij graag. In het verleden was dat voetbal, klimmen en vechtsport. Momenteel is het ‘een beetje van alles’: krachttraining, hardlopen en zwemmen. En… in de nabije toekomst: fietsen. Want Peter komt vanaf november 2023 vanuit de Zaanstreek naar Bijman & Helsloot.

Fynn van der Woert

Na eerder zijn stage met zeer goed verloop te hebben doorlopen bij Bijman+Helsloot Fysiotherapie, was het bijna vanzelfsprekend dat Fynn als fysiotherapeut ons team heeft versterkt. Deze jonge frisse fysiotherapeut toont schroefloze inzet om iedereen zo goed mogelijk te behandelen. En voor specialisaties weet hij de samenwerking met zijn collega’s heel goed te zoeken.

In 20219 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, en met de volgende stap van na- en bijscholing is hij al druk in de weer. Fynn geeft ook sportlessen bij ons bedrijf, dus u kan hem ook treffen bij de circuittraining of de corestability lessen.

Chris Drehmanns

Chris is sinds januari 2017 werkzaam op de Wilhelminalaan. Met zijn passie voor beweegtechniek, gezond en efficient bewegen die hij heeft opgedaan tijdens zijn opleiding Bewegingstechnologie en Fysiotherapie brengt hij een extra kijk binnen het al brede bereik van de praktijk.

Na zijn opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam in 2014 te hebben afgerond heeft Chris zich gericht op het spel tussen de mechanische en de praktische kant van bewegen. Hierbij is een persoonlijke aanpak en individuele afstemming voor hem essentieel. Hij is geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register voor fysiotherapie en volgt cursussen voor verdieping in het vakgebied.

Voordat hij in Purmerend kwam werken was hij onder andere kliminstructeur en fietsenmaker en heeft zich ingezet voor goede doelen zoals stichting MOVE en mantelzorgers ondersteund. In zijn vrije tijd is hij het liefst buiten te vinden: in de bergsport –in de klimhal en in de bergen- , maar ook op de fiets of in de bossen voor trailruns. Veel andere sporten zijn hem ook niet vreemd.