Wat doet een sportpsycholoog? 
Dit is vraag die Maren vaak gesteld wordt. “Sportpsychologie is de psychologie van het presteren. Een sport- & prestatiepsycholoog helpt mensen, sporters en niet-sporters, om optimaal te presteren op het moment dat je dit zelf wilt. Denk hierbij aan pieken op prestatiemomenten tijdens sport, werk of op het toneel. Maar ook aan langdurig goed functioneren op hoog niveau en het vinden van balans tussen fysieke en mentale belasting en belastbaarheid.”
Maren is sinds 2013 geaccrediteerd SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en voldoet hiermee aan de kwaliteitstandaarden van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN). Daarvoor heeft zij in 2007 haar studie bewegingswetenschappen afgerond. 
Tegenwoordig vormt de begeleiding van mensen het hoofdbestanddeel van haar agenda. Maren heeft sporters van alle leeftijden en coaches succesvol begeleid die als amateur of professional actief zijn in vele verschillende sporten. Zij geeft daarnaast onderwijs binnen de gezondheidszorg over de invloed van stressfactoren op je persoonlijk functioneren, communicatie en teamwork. Ook geeft Maren trainingen in het bedrijfsleven over aandacht en gedachtencontrole en de individuele optimale prestatietoestand.
Naast de begeleiding van mensen, is Maren lid van de redactieraad van de website sportzorg.nl en ze voorzitter van de PR-commissie van de VSPN. Ook is ze actief als vrijwilliger bij de stichting Sailability, om mensen met een beperking te kunnen laten zeilen.

www.marenbroekens.nl